Rania ToursRania Tours
Forgot password?

5-7/7/2024 ΚΥΘΝΟΣ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΥΘΝΟΣ

5-7/7/2024

 

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 03:00 από το γραφείο μας για το Λαύριο με ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο Λαύριο και επιβίβαση στο πλοίο που αναχωρεί στις 08:15 για την Κύθνο. Άφιξη στο λιμάνι του νησιού, το Μέριχα. Ο κάτασπρος φάρος του, σκαρφαλωμένος στα βράχια, θα μας καλωσορίσει στο υπέροχο νησί που θα εξερευνήσουμε. Αναχώρηση για τον οικισμό Λουτρά, με το πανέμορφο φυσικό λιμανάκι, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τα Λουτρά είναι γνωστά για τις δύο ιαματικές πηγές τους οι οποίες έδωσαν στο νησί το δεύτερο όνομά του, «Θέρμια». Η μία, η πηγή των Αγ.Αναργύρων, είναι αλατούχα και βρίσκεται μέσα στο υδροθεραπευτήριο που λειτουργεί. Ενώ η δεύτερη, η επονομαζόμενη  πηγή του Κάκαβου  βρίσκεται σε απόσταση 50μ.από την πρώτη, περιέχει ιωδιούχο, βρωμιούχο και χλωριούχο νάτριο και η θερμοκρασία της φτάνει τους 52 βαθμούς Κελσίου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Xώρα-πρωτεύουσα του νησιού με την έντονη Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της που οι ντόπιοι διακοσμούν με σχέδια από ασβέστη. Θα δούμε το ναό του Αγ.Σάββα που αποτελεί σημαντικό αρχιτεκτονικό μνημείο με παλιές καλότεχνες εικόνες. Στο υπέρθυρο της εκκλησίας, που χτίστηκε το 1613, υπάρχει το οικόσημο των Gozzedini, βενετσιάνων φεουδαρχών του νησιού. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και δείπνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για την Δρυόπιδα ή Σύλλακκα, κατά τους ντόπιους, που βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, είναι χτισμένη  σε κοιλάδα, αθέατη από τη θάλασσα με κύριο χαρακτηριστικό τις κεραμοσκεπές των σπιτιών. Εκεί  θα  επισκεφθούμε  τον αξιοπρόσεχτο  ναό του Αγίου Μηνά στην ομώνυμη συνοικία, με ξυλόγλυπτο τέμπλο του 17ου αιώνα, δεσποτικό θρόνο και υπέροχες εικόνες. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε προαιρετικά το Λαογραφικό Μουσείο της Κύθνου που φιλοξενεί αντικείμενα της καθημερινής ζωής του νησιού των περασμένων χρόνων, αντικείμενα λαϊκής τέχνης, παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες, κεντήματα, υφαντά. Έπειτα το Εκκλησιαστικό-Βυζαντινό μουσείο του νησιού που φιλοξενείται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Στο μουσείο υπάρχουν αρκετά εκκλησιαστικά εκθέματα βυζαντινής εποχής και αρκετές εικόνες που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου. Τέλος προαιρετικά θα επισκεφθούμε το σπήλαιο Καταφύκι, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αναχώρηση για την Παναγία της Κανάλας, που είναι από τους σημαντικότερους χώρους προσκυνήματος στις Κυκλάδες, καθώς θεωρείται θαυματουργή. Ονομάστηκε έτσι γιατί η εικόνα της Παναγίας, όπως λέει η παράδοση, βρέθηκε από τους ψαράδες στο στενό -κανάλι- ανάμεσα στην Κύθνο και την Σέριφο. Η εικόνα φιλοξενείται σήμερα στο μεγάλο ναό που χτίστηκε το 1869. Εκεί θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και  μεσημεριανό φαγητό. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Xώρα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και δείπνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό και τις αποσκευές μας, θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο, για το λιμάνι στο Μέριχα. Εκεί  προαιρετικά μπορούμε να μεταβούμε στην πιο φημισμένη παραλία του νησιού, την Κολώνα. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Μέριχα. Ύστερα θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που αναχωρεί στις 17:00 για το Λαύριο. Άφιξη στο Λαύριο και αναχώρηση για Πάτρα με ενδιάμεση στάση.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 180€ /άτομο (σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια)

 

Συνίσταται η χρήση μάσκας.

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50% ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΕΩΣ 1/6/2024 & ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΩΣ 22/6/2024

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν Λαύριο-Κύθνος-Λαύριο, έμπειρος οδηγός του γραφείου μας και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 2* στα Λουτρά με πρωινό.
 • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Λαύριο-Κύθνος-Λαύριο.
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια ευθύνης διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONΤΑΙ:

 • Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση κατά τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο και διαμορφώνεται ως εξής (ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση):
 • 1-2 αστέρων, ενάμιση (1,50) ευρώ,
 • 3 αστέρων, τρία (3,00) ευρώ,
 • 4 αστέρων, εφτά (7,00) ευρώ,
 • 5 αστέρων, δέκα (10,00) ευρώ
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την παραλία της Κολώνας.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ