Rania ToursRania Tours
Forgot password?

26/6 – 1/7/2019 ΠΑΤΜΟΣ

6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΠΑΤΜΟΣ
26/6 – 1/7/2019«Πάτμος, ένα νησί ευλογημένο  απ’το Θεό και απ’τη φύση…»

1η ημέρα (26/6): Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 13:30 με προορισμό τον Πειραιά, με ενδιάμεση στάση στο δρόμο. Άφιξη στο Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 18:00.  Άφιξη στην Πάτμοκαι μεταφορά στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.

2η ημέρα (27/6): Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. Το Σπήλαιο βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και πρόκειται για τη μικρή σπηλιά στην οποία έζησε για δύο χρόνια ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, κατά τα έτη 95-97 μ.χ., όταν εξορίστηκε στο νησί.  Μέσα σε αυτή την σπηλιά άκουσε τη φωνή του Κυρίου και έγραψε το θεόπνευστο βιβλίο, την Αποκάλυψη. Το Σπήλαιο περιβάλλεται από το μοναστικό συγκρότημα, που κτίστηκε τον 17ο αιώνα και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του, σε βάθος 4 μέτρα περίπου. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια, που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο, συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας, που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου. Το εκκλησάκι αυτό λέγεται ότι το έκτισε ο Όσιος Χριστόδουλος. Στο εσωτερικό του Σπηλαίου θα δούμε το Σταυρό που χαράχθηκε, σύμφωνα με την Ιερή Παράδοση, από τον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή, την τριπλή σχισμή στην οροφή της σπηλιάς απ΄όπου ακουγόταν η φωνή, που είπε στον Ιωάννη να γράψει την Αποκάλυψη, καθώς και το σημείο, όπου ο Ιωάννης ξάπλωνε για να κοιμηθεί. Ο Ιωάννης υπαγόρευε την Αποκάλυψη στον μαθητή του  Πρόχορο. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου. Το καστρομονάστηρο αυτό είναι ένα μοναδικό μνημείο της Ορθοδοξίας. Δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένο στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, τη Σκάλα. Η Μονή κτίστηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο, στον οποίο είχε παραχωρηθεί το νησί από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Α’. Εντός των τειχών του Μοναστηρίου θα δούμε τον Βυζαντινό Ναό του Αγίου  Ιωάννου, ο οποίος κοσμείται με σημαντικές τοιχογραφίες, που ανήκουν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού. Ο Ναός έχει 2 παρεκκλήσια. Το ένα είναι αφιερωμένο στον Όσιο Χριστόδουλο, του οποίου τα λείψανα φυλάσσονται στην λειψανοθήκη του Ναού και το δεύτερο είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Επίσης άξιο επίσκεψης είναι το μουσείο της Μονής. Συνεχίζουμε νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού για την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να αλλάξουμε και άμεση αναχώρηση για την παραλία Μελόι, για φαγητό και μπάνιο. Η Μελόι είναι μια ήσυχη παραλία, κοντά στη Σκάλα, με μεγάλα αλμυρίκια σε όλο το μήκος της παραλίας που δημιουργούν εξαιρετική σκιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα (28/6): Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε προαιρετικά για εκδρομή με καραβάκι στους Λειψούς. Άφιξη στους Λειψούς και  στον Ι.Ν. Παναγίας του Χάρου. Ο Ναός είναι τρισυπόστατος, χτισμένος σε ρυθμό βυζαντινό. Τον διακρίνει ο χαμηλός τρούλος, τα ακανόνιστα τόξα, που γι’ αυτό αισθητοποιούν μια ασυνήθιστη γοητεία, τα λιγοστά και στενόμακρα παράθυρα, που το φειδωλό φως τους υποβάλλει τον προσκυνητή. Το διάβα των αιώνων άφησε ανέπαφη την εκκλησία, ενώ ερήμωσε τα γύρω κελιά των μοναχών. Μα σεβάστηκε το ιερό κειμήλιό τους, την πρωτότυπη και θαυματουργική εικόνα της “Παναγίας του Χάρου”. Πρωτοτυπία στην εικόνα δίνει το γεγονός ότι η Παναγία ιστορείται να κρατά το Χριστό όχι ως βρέφος, αλλά κρεμάμενο νεκρό στο Σταυρό του μαρτυρίου. Και επειδή οι έννοιες νεκρός και Χάρος σχετίζονται, η εικόνα, και γενικότερα η εκκλησία, ονομάστηκε «Παναγία του Χάρου». όπου θα έχουμε ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα βόλτα και φαγητό στους Λειψούς. Επιστροφή το απόγευμα στη Σκάλα. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα (29/6): Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή  Ευαγγελισμού  Μητρός  του Αγαπημένου. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο. Αποτελείται από το ναό της Ευαγγελίστριας και έχει ένα τριώροφο αμυντικό πύργο, όπου  βρίσκονται τα παρεκκλήσια του Αγίου Λουκά και του Αγίου Αντωνίου. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στο Ιερό Κάθισμα του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού, στα λεγόμενα Λουκάκια της Πάτμου, που είναι ένα μεγάλο ξεχωριστό προσκύνημα και Ησυχαστήριο, έργο και κόπος του αγίου Καθηγούμενου και Εξάρχου του νησιού. Έπειτα θα μεταβούμε στην όμορφη παραλία Άγριο Λιβάδι ή Αγριολίβαδο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο, καφέ και φαγητό. Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο μας.  Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα (30/6): Εκκλησιασμός, πρωινό  και  τα  τελευταία  ψώνια στο πανέμορφο νησί της Πάτμου. (υπάρχει δυνατότητα παραμονής έως τις 19:00 στο  ξενοδοχείο μας, με επιπλέον επιβάρυνση.) Συγκέντρωση στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο  που αναχωρεί από την Πάτμο για Πειραιά στις 23:55.

6η ημέρα (1/7): Άφιξη στον Πειραιά το πρωί. Αποβίβαση από το πλοίο και επιβίβαση στο πούλμαν για να επιστρέψουμε στη Πάτρα μετά από ενδιάμεση στάση.

 

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 240€ /ATOMO  (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ Ή ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρος οδηγός του γραφείου μας.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση από  το  λιμάνι του Πειραιά προς το  λιμάνι  της Πάτμου και  επιστροφή.
 • Διαμονή (4 διανυκτερεύσεις) σε ξενοδοχείο  στη περιοχή  της  Σκάλας με  πρωινό.
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:

 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Το εισιτήριο του καραβιού για την προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς (14-17€).
 • Επιβάρυνση για τη προαιρετική παραμονή στο ξενοδοχείο έως τις 19:00 (την τελευταία ημέρα) σε δίκλινα  δωμάτια.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:  Προκαταβολή του 50% του συνολικού ποσού μέχρι τις 25/5 και εξόφλησή του μέχρι τις 15/6

 

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ