Rania ToursRania Tours
Forgot password?

21-22/11 ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΥΣΤΡΑΣ- ΣΠΑΡΤΗ-ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

(ΓΥΘΕΙΟ-ΑΡΕΟΠΟΛΗ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ-ΛΙΜΕΝΙ)

21-22/11/2020

 1η ημέρα: Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 08:00 το πρωί για το Αρτεμίσιο, Μυστρά και Σπάρτη με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ και ξεκούραση. Πρώτος μας σταθμός η καστροπολιτεία του Μυστρά όπου θα επισκεφθούμε τη νεκρή Βυζαντινή Πολιτεία όπου παλάτια, πύλες, αρχοντικά και σπίτια καταγράφουν την ανεπανάληπτη ιστορική διαδρομή της έδρας του Δεσποτάτου του Μορέως. Θα δούμε τις αναρίθμητες βυζαντινές εκκλησίες που κοσμούν το κάστρο και θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Σπάρτη. Μεσημεριανό φαγητό. Μετά το γεύμα θα αναχωρήσουμε για τo ξενοδοχείο μας στην παραλία Μαυροβουνίου, 2χλμ. από το Γύθειο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερο (προαιρετική νυκτερινή διασκέδαση στο Γύθειο). Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας και τις αποσκευές μας θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Διρού.  Είναι ο λόγος που το ομώνυμο χωριό (Πύργος Διρού) έχει κρατήσει τον κόσμο του, αλλά και μια αλλιώτικη, «σκοτεινή» περιήγηση, που πρέπει να χαρίσετε σ’ εσάς και στα παιδιά σας. Η ύπαρξη του σπηλαίου ήταν γνωστή ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα, αυτοί όμως που το εξερεύνησαν συστηματικά είναι οι σπηλαιολόγοι Γιάννης και Μαρία Πετροχείλου, μισό αιώνα αργότερα. Η τουριστική διαδρομή έχει συνολικό μήκος 1.500 μ., από τα οποία τα πρώτα 1.200 είναι λιμναία και θα τα κάνετε με λέμβο (και οδηγό-ξεναγό κάποιον από τους ντόπιους εργαζομένους στο σπήλαιο). Το βάθος του νερού είναι από 30 εκατοστά μέχρι και 30 μέτρα, ενώ στη διάρκεια της βαρκάδας θα δείτε σταλακτίτες σε αποχρώσεις ροζ, λευκού, κόκκινου και σοκολατί, από το θείο, το ασβέστιο, τον σίδηρο και τον άργιλο που εντοπίζονται στην περιοχή. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Αρεόπολη. Το κεφαλοχώρι της Μάνης που δεν πρέπει με τίποτα να προσπεράσετε, παρόλο που εκ πρώτης όψεως δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για την ακρίβεια, από την κεντρική πλατεία του αρχίζει ένας πλακόστρωτος δρόμος που εισέρχεται στον ιστορικό πολεοδομικό ιστό των τριάντα κτιρίων που χαρακτηρίστηκαν πριν από δύο δεκαετίες παραδοσιακά και διατηρητέα μνημεία. Έπειτα θα επισκεφτούμε το Λιμένι, το οποίο αποτελούσε έδρα και λιμάνι των Μαυρομιχαλαίων. Μεσημεριανό φαγητό. Τέλος, θα κατευθυνθούμε στην Καλαμάτα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφή στην Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ.                                        

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 75€/ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ & ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

 * Σε όλες μας τις εκδρομές η πληρότητα των λεωφορείων μας θα εναρμονίζεται ανάλογα με το ποσοστό της ισχύουσας νομοθεσίας την αντίστοιχη περίοδο

* Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή σας στην εκδρομή να έχετε μαζί σας μάσκα.

 ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρο οδηγό του γραφείου μας.
  • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Γύθειο με πρωινό.
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Το εισιτήριο στο σπήλαιο της Διρού.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ