Rania ToursRania Tours
Forgot password?

13-23/8/2019 ΝΙΣ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΠΡΑΓΑ-ΜΕΣΤΡΕ-ΑΝΚΟΝΑ

11ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΝΙΣ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ
ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΠΡΑΓΑ-ΜΕΣΤΡΕ-ΑΝΚΟΝΑ

13-23/8/2019

 

1η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ- ΝΙΣ (13/8):  Αναχώρηση στις 06:00 από το γραφείο μας για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, γεύμα, καφέ. Άφιξη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος διαβατηρίων/ταυτοτήτων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της ΝΙΣ. Άφιξη στη ΝΙΣ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ, ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (14/8): Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Η διαδρομή μας από τη ΝΙΣ, προσπερνώντας την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ, το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ και το ΝΟΒΙΣΑΝΤ, μας οδηγεί στα σύνορα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και την πόλη του ΣΕΓΚΕΤ. Το απόγευμα το ΠΑΡΙΣΙ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, η πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ (15/8): Μετά το πρωινό σύντομη περιήγηση – γνωριμία με το «Μαργαριτάρι του Δούναβη» και συνεχίζουμε το ταξίδι μας από μία αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή που οδηγεί στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την ΚΡΑΚΟΒΙΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) (16/8): Την αποκαλούν στολίδι της Πολωνίας και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων. Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την κεντρική πλατεία με την παλαιά υφασματαγορά και την πινακοθήκη στον πρώτο όροφο με έργα Πολωνών ζωγράφων του 14ου και 20ου αιώνα. Το μνημείο του ποιητή «ΜΙΣΚΕΒΙΤΣ», με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του, που συμβολίζουν την πατρίδα, την επιστήμη, την αξία και την ποίηση. Ακολουθεί επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας «MARIACKI» μνημειακής γοτθικής κατασκευής, με το φύλακα τρομπετιστή στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε με το μεσαιωνικό, κάστρο, «παλαιά τείχη της Κρακοβίας» που κυριαρχείται από το ωραίο πάρκο «ΠΛΑΝΤΥ» που δημιουργήθηκε μετά το γκρέμισμα του κάστρου στις αρχές του 14ουαιώνα και από το οποίο διασώζονται σήμερα μόνο τρεις πύργοι. Ακόμη η «ΠΥΛΗ ΦΛΟΡΙΑΝΣΚΑ», το κολλέγιο «MAIUS» και η «ΓΟΤΘΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ», όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, μαζί με το Βασιλικό Πύργο, δεσπόζουν της πόλεως από το λόφο ΒΑΒΕΛ που υψώνεται πάνω από τον ποταμό ΒΙΣΤΟΥΛΑ. Στη συνέχεια, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ (17/8): Πρωινή αναχώρηση για την πολωνική πρωτεύουσα με δύο όμως σημαντικούς σταθμούς στη διαδρομή μας. Το παγκοσμίως γνωστό μνημείο του BIRKENAU στο ΑΟΥΣΒΙΤΣ, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου θα γνωρίσουμε από κοντά, μια εμπειρία που συγκλονίζει. Η διαδρομή μας προς ΒΑΡΣΟΒΙΑ συνεχίζεται με στάση στο CZESTOCHOWA, για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «ΓΙΑΣΝΑ ΓΚΟΡΑ». Μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της ΠΟΛΩΝΙΑΣ, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑΣ, η αγιογραφία χρονολογείται από το 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΝΑΖΑΡΕΤ. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στη ΒΑΡΣΟΒΙΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) (18/8): Ξεκινάμε τη γνωριμία μας από την παλαιά πόλη και τα Βασιλικά ανάκτορα. Το ROYAL CASTLE Γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα, το βλέπουμε σήμερα στην ανακαινισμένη ΜΠΑΡΟΚ μορφή του. Το παλάτι WILNAOW, γνωστό και σα «ΜΙΚΡΕΣ ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ» με τις άριστα διατηρημένες αίθουσες, έπιπλα εποχής, πορσελάνες και πορτραίτα, περιβάλλεται από το πάρκο της εγγλέζικης κηποτεχνικής. Τέλος, το πάρκο «LAZIENKI» από τα ωραιότερα της ΕΥΡΩΠΗΣ κατασκευάστηκε το 1766 από τον τελευταίο Βασιλιά της Πολωνίας, και μέσα βρίσκεται το «ΠΑΛΑΤΙ της ΛΙΜΝΗΣ» με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτρέτων και τη μεγάλη τραπεζαρία όπου λάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το μνημείο του Κοπέρνικου, κ.α. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ –ΠΡΑΓΑ (19/8): Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της ΠΡΑΓΑΣ. Με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή για προαιρετικό γεύμα και ξεκούραση, θα καταλήξουμε το βράδυ σε ξενοδοχείο της πόλης για δείπνο, περιπάτους γνωριμίας και διανυκτέρευση

8η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) (20/8): Πρωινό και αρχίζουμε αμέσως την ξενάγηση της πόλης, από την ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ με το μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΒΙΤΟΥ, κατηφορίζουμε στη συνέχεια από το στενάκι των Αλχημιστών, για να συναντήσουμε το Ναό του Αγίου Γεωργίου, καθώς και τη γέφυρα του ΚΑΡΟΛΟΥ και να καταλήξουμε στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ με το ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΪ, την οδό Παρισίων και την ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ και τέλος ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΤΣΕΧ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ-ΜΕΣΤΡΕ/ΠΑΝΤΟΒΑ (21/8): Μετά το πρωινό αναχώρηση μέσω των πανέμορφων τοπίων της Αυστρίας, με ανάλογες στάσεις στη διαδρομή, για την Ιταλία και την περιοχή του ΜΕΣΤΡΕ/ΠΑΝΤΟΒΑ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΣΤΡΕ/ΠΑΝΤΟΒΑ-ΑΝΚΟΝΑ (ΠΛΟΙΟ) (22/8): Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ όπου το μεσημέρι θα επιβιβασθούμε στο πλοίο για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλω.

11η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ (23/8): Άφιξη στην ΠΑΤΡΑ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 790€/ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ Η ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

 

ΣΤΗ ΤΙΜΗ  ΣΥΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής και έμπειρος οδηγός για την υλοποίηση του προγράμματος.
 • Μία διανυκτέρευση στη ΝΙΣ, μία διανυκτέρευση στη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, δύο διανυκτερεύσεις στη ΚΡΑΚΟΒΙΑ, δύο διανυκτερεύσεις στη ΒΑΡΣΟΒΙΑ, δύο διανυκτερεύσεις στην ΠΡΑΓΑ και μία διανυκτέρευση στο ΜΕΣΤΡΕ / ΠΑΝΤΟΒΑ σε ξενοδοχεία 3* – 4* με πρωινό.
 • 9 δείπνα.
 • Όλοι οι δημοτικοί φόροι.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες εξωτερικές καμπίνες Ανκόνα-Πάτρα με SFF/ANEK.
 • Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ξεναγός για τις ξεναγήσεις των πόλεων στην Κρακοβία, τη Βαρσοβία και την Πράγα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 29/6/2019 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟ 30% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΩΣ 27/7/2019

 

 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ) Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.
 • ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ: 1€ 4,3 zloti

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ