Rania ToursRania Tours
Forgot password?

3ήμερες Εκδρομές

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-ΓΥΘΕΙΟ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΓΥΘΕΙΟ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ
23-25/3/2019

 

1η ημέρα: Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 08:00 για τη Μονεμβασιά με ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ. Άφιξη στη Μονεμβασιά όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Μετά το γεύμα θα αναχωρήσουμε για τo ξενοδοχείο μας στο Γύθειο. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Mετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη μεσαιωνική καστροπολιτεία, Μονεμβάσια ή Μονεμβασία, Μαλβάζια, Μαλβαζούϊ, Μικρό Γιβραλτάρ, ή Βράχος . Το 375 μΧ. αποκόπηκε από την Λακωνία, μετά από έναν τρομερό σεισμό, και πήρε τη μορφή που βλέπουμε σήμερα, όπως ακριβώς συνέβη και με την Ελαφόνησο νοτιότερα. Κατά τον μεσαίωνα κατοικήθηκε, οχυρώθηκε και γνώρισε μεγάλη ακμή. Περιτριγυρισμένη από ορμητήρια πειρατών και κουρσάρων η Μονεμβασιά δεν θα επιβίωνε χωρίς τον βράχο. Αρχικά θα επισκεφτούμε την Κάτω πόλη. Είναι κτισμένη δίπλα στην θάλασσα, στην νοτιοανατολική πλευρά του Βράχου, με άριστα συντηρημένα και αναπαλαιωμένα κτίσματα από μια μοναδική ελληνική αρχιτεκτονική με άρωμα Αιγαίου και πέτρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την  Άνω Πόλη, που είναι κτισμένη στην πάνω πλευρά του βράχου, με θέα, από ψηλά, το Μυρτώο πέλαγος. Αποτελεί απόρθητο φυσικό οχυρό, με αρκετά χαλάσματα αλλά και ελάχιστα κτίσματα να διασώζονται ως σήμερα. Το ανέβασμα γίνεται περπατώντας μέσα από την κάτω πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3ηημέρα:Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε με τις αποσκευές μας για τα σπήλαια του Διρού, η ύπαρξη των οποίων είναι γνωστή από το 1950 που το ζεύγος Πετροχείλου τα εξερεύνησε. Θεωρούνται ως ένα από τα ομορφότερα σπήλαια λιμνών του κόσμου, αποτελούνται από σταλακτίτες και σταλαγμίτες, οι σχηματισμοί των σταλακτιτών μοιάζουν με λευκές κολώνες που βγαίνουν μέσα από το νερό. Μια διαδρομή δαιδαλώδη, τα πανέμορφα σκηνικά αφήνουν τον επισκέπτη άφωνο. Στη συνέχεια  θα πάρουμε το δρόμο της με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Πάτρα το βραδάκι.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 120€/ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ/ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρος οδηγός του γραφείου μας.
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στο Γύθειο με πρωινό.
 • Συνοδός-Αρχηγός.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια.
 • Ό,τι  ρητά  αναφέρεται σαν προαιρετικό.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

 

 

 

 

ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ-Ι.Ν.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ-Ι.Ν.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ
23-25/3/2019

 

1η ημέρα (23/3): Συγκέντρωση και αναχώρηση 06:00 από το γραφείο μας για τις Σέρρες και για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και από εκεί συνεχίζουμε για Σαντάνσκι, με τις ενδιάμεσες απαραίτητες στάσεις καθ’ όδον για καφέ, ξεκούραση και μεσημεριανό φαγητό. Άφιξη στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Αφού κάνουμε τις αγορές μας στα duty free Βουλγαρίας, περάσουμε το σύντομο συνοριακό έλεγχο, συνεχίζουμε για το Σαντάνσκι όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Το Σαντάνσκι είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε κοιλάδα στους πρόποδες των Ορέων Πιρίν, στις όχθες του Ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα, έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιαν Σαντάνσκι. Η πόλη βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση, με ήπιο προς ζεστό κλίμα και σχετικά πολλές ιαματικές πηγές, που το καθιστούν πολύ δημοφιλή προορισμό για ανάπαυση και αναψυχή. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το βράδυ ελεύθερο για να γνωρίσουμε τη νυκτερινή ζωή της πόλης που μας φιλοξενεί. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα (24/3):Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το μεγαλύτερο και διασημότερο Ορθόδοξο μοναστήρι στη Βουλγαρία, το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, ή αλλιώς Μοναστήρι της Ρίλα που είναι το πιο σημαντικό και επιβλητικό αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την διακόσμηση και τα δωμάτια της Μονής. Βρίσκεται στα Όρη Ρίλα, σε ύψος 1.147 μέτρων και 117 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Σόφιας, στη βαθειά κοιλάδα του ποταμού Ρίλσκα. Έχει πάρει το όνομα από τον ιδρυτή του, τον ερημίτη Ιωάννη (Ιβάν) της Ρίλα (876 – 946 μ.Χ). Ο ερημίτης ζούσε, στην πραγματικότητα, σε μια σπηλιά χωρίς υλικά αγαθά κοντά στο μοναστήρι, το οποίο χτίστηκε από τους μαθητές του. Τα λείψανά του φυλάσσονται στη μονή. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της Βουλγαρίας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Μετά το προσκύνημα θα επιστρέψουμε στο Σαντάνσκι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη. Θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο γιγαντιαίος πλάτανος 500 ετών δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Το υγρό στοιχείο είχε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στη ζωή της πόλης και σήμερα αναβλύζουν ιαματικές πηγές τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα (25/3): Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πόλη μας αφού πρώτα κάνουμε μια στάση στη Λίμνη Κερκίνη για καφέ και ξεκούραση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά που βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά για προσκυνήσουμε τη θαυματουργή , εφέστια εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο ίδιος ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Πάτρα.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 130€ / άτομο (σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια).

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:.

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας και έμπειρος οδηγός.
 • Διαμονή – δύο (2) διανυκτερεύσεις – σε ξενοδοχείο 4* στο Σαντάνσκι με πρωινό.
 • Αρχηγός – Συνοδός.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!!! ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ) Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

 

 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
17-19/5/2019

 

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 07:00 από το γραφείο μας για Καστοριά, με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ, ξεκούραση και το μεσημεριανό μας φαγητό. Άφιξη στην  Καστοριά, μια πόλη με πλούσια ιστορία ανά τους αιώνες που καταφέρνει να διατηρεί αλώβητο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Στις γειτονιές Απόζαρι και Ντολτσό, στέκονται αγέρωχα τα καστοριανά αρχοντικά που χτίστηκαν γύρω στο 17ο & 18ο αιώνα και αποτελούν τους αυτόπτες μάρτυρες της οικονομικής ακμής των Καστοριανών γουνοποιών. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το  βράδυ  ελεύθερο  για  βόλτα  στην  πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τις Πρέσπες, για να  επισκεφθούμε  το  νησάκι  Άγιος  Αχείλιος ή Χαΐλλι, την  νησίδα που βρίσκεται στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας. Φεύγοντας  από  την  μικρή  Πρέσπα  συνεχίζουμε  για  το  χωριό  Ψαράδες  στις  όχθες  της  Μεγάλης  Πρέσπας. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Έπειτα συνεχίζουμε  για τη  Φλώρινα  όπου θα έχουμε χρόνο για  βόλτα  στο  κέντρο  της  πόλης  και για καφέ. Στη  συνέχεια  θα επιστρέψουμε  στην  Καστοριά,  στο  ξενοδοχείο  μας. Ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας και τις αποσκευές μας, αναχωρούμε  από  το  ξενοδοχείο με τις καλύτερες εντυπώσεις με προορισμό την πόλη μας, την Πάτρα  με  ενδιάμεσες  στάσεις στο δρόμο για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Πάτρα το βραδάκι.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 120€ / άτομο (σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια)

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας και έμπειρος οδηγός.
 • Διαμονή δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Καστοριά με πρωινό.
 • Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α

 

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ