Rania ToursRania Tours
Forgot password?

2ήμερες Εκδρομές

2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

14-15/9/2019

 

1η ημέρα: Αναχώρηση 08:00 από γραφείο μας για τα Ζαγοροχώρια  με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Πρώτος μας σταθμός, το Μονοδένδρι όπου προαιρετικά θα επισκεφθούμε τη μονή Αγίας Παρασκευής. Συνεχίζουμε για Τσεπέλοβο που είναι το μεγαλύτερο χωριό του Ζαγορίου με παραδοσιακή πετρόχτιστη αρχιτεκτονική.  Εκεί ξεχωρίζουν το γεφύρι του Κόκορη, δείγμα Ζαγορίτικης γεφυροποϊίας και ο Ιερός ναός Αγίου Νικολάου που χτίστηκε τον 18ο αιώνα ως τρίκλιτη βασιλική με τρούλο από δεξιοτέχνες Αγιογράφους από το Καπέσοβο. Στο Τσεπέλοβο θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα, όπου θα δοκιμάσουμε τη Ζαγορίτικη κουζίνα. Αφού περιηγηθούμε στα υπέροχα αυτά χωριά και ανακαλύψουμε την ομορφιά της φύσης θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας, στον ποταμό Βοϊδομάτη, παραπόταμο του Αώου. Κατά μήκος του Βοϊδομάτη συναντώνται ορισμένα από τα ομορφότερα μονότοξα, ηπειρώτικα γεφύρια. Το πιο διάσημο είναι το πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς (ή Κλειδωνιάβιστας),το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και ξεκούραση. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς το ιστορικό ακριτικό χωριό, Κόνιτσα που βρίσκεται σε υψόμετρο 600μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό και τις αποσκευές μας, θα αναχωρήσουμε για το Μπουραζάνι, όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης που ονομάστηκε έτσι διότι ολόκληρη η στέγη του Ι. Ναού ήταν σκεπασμένη με φύλλα μολυβιού. Το μολύβι το πήραν οι Τούρκοι κάνοντάς το βόλια και έμεινε έκτοτε η ονομασία χωρίς σήμερα να είναι σκεπασμένη με μολύβι. Άφιξη στο μοναστήρι και ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Συνεχίζουμε για Καλπάκι, όπου θα επισκεφθούμε προαιρετικά το ιστορικό μουσείο πολέμου. Το Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου ανεγέρθηκε το 1975 και περιλαμβάνει εκθέματα – κειμήλια της Μάχης του Καλπακίου, που έλαβε χώρα κατά την εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα. Αναχώρηση από Καλπάκι για τα Ιωάννινα, τη «πόλη των θρύλων και των παραδόσεων», όπου θα κάνουμε στάση, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στη πόλη και μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση από τα Ιωάννινα, για τελικό προορισμό μας, τη Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στη Πάτρα.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 70€/άτομο (σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια)

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρο οδηγό του γραφείου μας.
 • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Κλειδωνιά με πρωινό.
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

 

2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΑΝΔΡΟΣ

21-22/9/2019

 

1η ημέρα: Αναχώρηση από το γραφείο μας τα ξημερώματα με ενδιάμεση στάση στο δρόμο, για τη Ραφήνα για να επιβιβαστούμε στο καράβι  που αναχωρεί το πρωί για Άνδρο. Άφιξη στην Άνδρο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ελεύθερος χρόνος, για μπάνιο σε κάποια κοντινή παραλία, καφέ,  μεσημεριανό γεύμα και ξεκούραση. Το απόγευμα αναχώρηση από το ξενοδοχείο για τη Μονή της Αγίας Μαρίνας στο χωριό Αποίκια όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προσκύνημα και έπειτα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ κοντά στα Αποίκια στη θέση Σόρα. Στο εσωτερικό του φυλάσσονται αξιόλογα θρησκευτικά κειμήλια με κυριότερα την εικόνα του Αγίου Νικολάου που φιλοτεχνήθηκε το 1770, τις πανέμορφες τοιχογραφίες του και το ξυλόγλυπτο τέμπλο του. Έπειτα θα επιστρέψουμε στην πόλη της Άνδρου. Το βράδυ ελεύθερο.

2η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα κάνουμε βόλτα στην πόλη μέχρι το μεσημέρι, όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι για Ραφήνα και έπειτα στο λεωφορείο για Πάτρα με ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ. Άφιξη στην Πάτρα το βράδυ.

                                           

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 100€/ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ & ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρος οδηγός του γραφείου μας.
 • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3*στην Άνδρο με πρωινό.
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα-Άνδρος-Ραφήνα.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια.
 • Ό,τι  ρητά  αναφέρεται σαν προαιρετικό.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

 

2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΚΥΘΝΟΣ 

5-6/10/2019          

 

1η ημέρα : Αναχώρηση τα ξημερώματα από το γραφείο μας για Λαύριο. Άφιξη στο Λαύριο μετά από ενδιάμεση στάση και επιβίβαση στο καράβι που αναχωρεί το πρωί για Κύθνο. Άφιξη στο νησί. Ο κάτασπρος φάρος του Μέριχα, του λιμανιού της Κύθνου, σκαρφαλωμένος στα βράχια, θα μας καλωσορίσει στο υπέροχο νησί που θα εξερευνήσουμε. Αναχώρηση για τον οικισμό Λουτρά, με το πανέμορφο φυσικό λιμανάκι, τακτοποίηση των αποσκευών μας στο ξενοδοχείο, το οποίο απέχει μόλις 70m από την παραλία όπου μπορούμε να απολαύσουμε επίσης μια θερμή πηγή που η θερμοκρασία του νερού αγγίζει τους 50ͦC. Τα Λουτρά είναι γνωστά για τις δύο ιαματικές πηγές τους οι οποίες έδωσαν στο νησί το δεύτερο όνομά του, «Θέρμια». Η μία, η πηγή των Αγ.Αναργύρων, είναι αλατούχα και βρίσκεται μέσα στο υδροθεραπευτήριο που λειτουργεί. Ενώ η δεύτερη, η επονομαζόμενη  πηγή του Κάκαβου  βρίσκετασε απόσταση 50μ.από την πρώτη, περιέχει ιωδιούχο, βρωμιούχο και χλωριούχο νάτριο και η θερμοκρασία της φτάνει τους 52 βαθμούς Κελσίου. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, καφέ και φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής και ξεκούραση. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Xώρα-πρωτεύουσα του νησιού με την έντονη Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Φτάνοντας εκεί, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια που οι ντόπιοι διακοσμούν με σχέδια από ασβέστη. Θα περάσουμε κάτω από στεάδια (αψίδες), θα διασχίσουμε τα καλντερίμια με τα μαγαζάκια, θα θαυμάσουμε τα πετρόχτιστα σπίτια που ακουμπούν το ένα πάνω στο άλλο, τις εκκλησίες και τους αξιόλογους μεταβυζαντινούς ναούς. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περιπλανηθούμε στα σοκάκια και για το βραδινό μας φαγητό. Ύστερα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στα Λουτρά. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Αφού πάρουμε  πρωινό  θ ’αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο παίρνοντας  μαζί μας τις αποσκευές μας, με κατεύθυνση την Δρυόπιδα ή Σύλλακκα, κατά τους ντόπιους, που βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, είναι χτισμένη  σε κοιλάδα, αθέατη από τη θάλασσα με κύριο χαρακτηριστικό τις κεραμοσκεπές των σπιτιών. Εκεί  θα  επισκεφθούμε  το ναό του Αγίου Μηνά στην ομώνυμη συνοικία, με ξυλόγλυπτο τέμπλο του 17ου αιώνα, δεσποτικό θρόνο και υπέροχες εικόνες. Στη συνέχεια το Λαογραφικό Μουσείο της Κύθνου που φιλοξενεί αντικείμενα της καθημερινής ζωής του νησιού των περασμένων χρόνων, αντικείμενα λαϊκής τέχνης, παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες, κεντήματα, υφαντά. Έπειτα το Εκκλησιαστικό-Βυζαντινό μουσείο του νησιού που φιλοξενείται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Στο μουσείο υπάρχουν αρκετά εκκλησιαστικά εκθέματα βυζαντινής εποχής και αρκετές εικόνες που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου. Τέλος προαιρετικά θα επισκεφθούμε το σπήλαιο Καταφύκι, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αναχώρηση για την Παναγία της Κανάλας, που είναι από τους σημαντικότερους χώρους προσκυνήματος στις Κυκλάδες, καθώς θεωρείται θαυματουργή. Ονομάστηκε έτσι γιατί η εικόνα της Παναγίας, όπως λέει η παράδοση, βρέθηκε από τους ψαράδες στο στενό -κανάλι- ανάμεσα στην Κύθνο και την Σέριφο. Η εικόνα φιλοξενείται σήμερα στο μεγάλο ναό που χτίστηκε το 1869. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Μέριχα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τα τελευταία ψώνια και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Έπειτα θα επιβιβαστούμε στο πλοίο  που αναχωρεί το απόγευμα για το Λαύριο. Άφιξη στο Λαύριο και αναχώρηση για Πάτρα με ενδιάμεση στάση στο δρόμο.

 

ΤΙΜΗ: 110€ /άτομο(σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια)

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρος οδηγός του γραφείου μας.
 • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ΄΄MELTEMI΄΄ στα Λουτρά με πρωινό .
 • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Λαύριο-Κύθνος-Λαύριο.
 • Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

 

2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ 

12-13/10/2019

 

1η ημέρα : Αναχώρηση στις 06:00 από το γραφείο μας για τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Ιερά Μονή Άγιου Ιωάννη Θεολόγου Σουρωτής, για να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Μετά το προσκύνημα θα κατευθυνθούμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Αφού πάρουμε πρωινό και τις αποσκευές μας θα κατευθυνθούμε στο κέντρο της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου και προστάτη της πόλεως, που είναι στολισμένος με  πολύχρωμα δάπεδα, ορθομαρμαρώσεις, ψηφιδωτά στους τοίχους, στα τόξα και στους θόλους, με ψιλοδουλεμένα κιονόκρανα και ανάγλυφα θωράκια και τέμπλα, με γλυπτά και  φορητές εικόνες. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και βόλτα στην πόλη. Έπειτα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής  για την Πάτρα με ενδιάμεσες, απαραίτητες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην πόλη μας αργά το βράδυ.

 

TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 80€/ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ/ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

 

ΣΤΗ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρος οδηγός του γραφείου μας.
 • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στη Θεσσαλονίκη με πρωινό.
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια ευθύνης διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

 

ΣΤΗ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

 

2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ

19-20/10/2019

 

1η ημέρα: Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07:00 για το γραφικό Πήλιο με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο Πήλιο και αρχίζουμε την περιπλάνησή μας από την πανέμορφη Μακρυνίτσα, που κουρνιασμένη στην απότομη πλαγιά του βουνού, στέκεται σαν ακοίμητος βιγλάτορας πάνω από την πόλη του Βόλου. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας και να περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία, όπου θα θαυμάσουμε τη μαρμάρινη κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες λεοντοκεφαλές και το ξακουστό καφενείο «Θεόφιλος» με τη τοιχογραφία του διάσημου Έλληνα ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην παραδοσιακή Πορταριά, με τα τρεχούμενα νερά και τα γραφικά καλντερίμια με τη πανοραμική θέα και την όμορφη πλακόστρωτη  πλατεία. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την πόλη του Βόλου, με τα φημισμένα τσιπουράδικα, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το βράδυ ελεύθερο για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

2ηημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο παίρνοντας  μαζί μας τις αποσκευές, για να πάρουμε μια τελευταία γεύση από τις ομορφιές του Πηλίου, θα επισκεφθούμε το γραφικό κεφαλοχώρι Μηλιές, ένα από τα αυθεντικότερα Πηλιορείτικα χωριά, δημιουργικό καταφύγιο πολλών ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης. Επόμενος σταθμός μας, η Τσαγκαράδα, με τα τρεχούμενα νερά, τις οξιές, τις αγριοκαστανιές, τα τοξωτά γεφύρια, τις πλατείες, τις εκκλησίες, τα παλιά και νέα αρχοντικά. Μεσημεριανό φαγητό και αναχωρούμε για τη ξακουστή Ζαγορά και το σχολείο του Ρήγα Φεραίου όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας.  Έπειτα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στην πόλη μας, την Πάτρα, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για μεσημεριανό φαγητό και καφέ. Άφιξη στη Πάτρα το βραδάκι.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  80€/ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ & ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρο οδηγό του γραφείου μας.
 • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Βόλο με πρωινό.
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ