Rania ToursRania Tours
Forgot password?

Πολυήμερες εκδρομές

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΝΑΞΟΣ
26-29/9/2019

 

1η ημέρα (26/9): ΠΑΤΡΑ-ΝΑΞΟΣ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις τα ξημερώματα για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο που αναχωρεί για τη Νάξο. Άφιξη στη Νάξο, αποβίβαση και ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και ξεκούραση. Το βράδυ αναχώρηση για βόλτα στη Χώρα του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα (27/9): ΝΑΞΟΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για μια πρώτη γνωριμία με το νησί που μας φιλοξενεί. Θα επισκεφθούμε την Πορτάρα που είναι το σήμα κατατεθέν της Νάξου. Είναι μια τεράστια μαρμάρινη πύλη, υπόλειμμα ενός ναού του Απόλλωνα του 530 π.Χ., που έμεινε ημιτελής στην κατασκευή του. Αποτελείται από 4 κομμάτια μαρμάρου βάρους 20 τόνων. Βρίσκεται πάνω στο νησάκι «Παλάτια» στην είσοδο του λιμανιού της Νάξου. Στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Ενετικό Κάστρο της Χώρας της Νάξου όπου το τείχος του εφάπτεται με τους τοίχους των περιμετρικών σπιτιών. Ο μεσαιωνικός οικισμός δεν ήταν μόνο τόπος κατοικίας αλλά και διοικητικό, εκπαιδευτικό και θρησκευτικό κέντρο των Ενετών κατακτητών. Στο κέντρο της τειχισμένης πόλης η κεντρική πλατεία με την καθολική μητρόπολη και τα ερείπια του κεντρικού πύργου που η παράδοση θέλει να είναι το παλάτι του Σανούδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και χαλάρωση. Προαιρετικό γεύμα στα όμορφα παραθαλάσσια ταβερνάκια. Το βράδυ μετάβαση στη Χώρα. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα (28/9): ΝΑΞΟΣ (ΜΙΚΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για να κάνουμε το μικρό Γύρο του νησιού. Πρώτη μας στάση, το ιερό της Δήμητρας, ένας καλά διατηρημένος ναός, στην περιοχή Γύρουλας.  Συνεχίζουμε για το Σαγκρί, γνωστό για την αρχιτεκτονική του. Συνεχίζουμε για το χωριό Δαμαλάς όπου υπάρχουν δύο παραδοσιακά μνημεία, το παλαιό ελαιοτριβείο και το παραδοσιακό αγγειοπλαστείο. Έπειτα θα επισκεφθούμε το χωριό Χαλκί, το παλαιό κέντρο του νησιού. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα πλακόστρωτα υπέροχα στενά με τα παλαιά νεοκλασικά σπίτια και το υπέροχο αποστακτήριο – Μουσείο κίτρου, του παραδοσιακού ποτού της Νάξου. Ακολουθεί στάση στο χωριό Μονή και στο Βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας της Δροσιανής, μια από τις αρχαιότερες εκκλησίες των Βαλκανίων. Συνεχίζουμε,  για το “μαρμάρινο χωριό” την Απείρανθο, το στολίδι της ορεινής Νάξου, που ξεχωρίζει για την εξαίσια αρχιτεκτονική της μορφή που διατηρείται ανέπαφη από τα ενετικά χρόνια, αλλά και για το γλωσσικό ιδίωμα των κατοίκων, τα ήθη και τα έθιμά τους. Ένα αυθεντικό χωριουδάκι με γραφικά καλντερίμια, εντυπωσιακά σπίτια, τα περισσότερα φτιαγμένα από μάρμαρο. Το χωριό διαθέτει και τρία μουσεία. Ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη στα μουσεία και μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας περνώντας από Σταυρό Κεραμωτής που αποτελεί τη μεγαλύτερη οδική διασταύρωση στην ορεινή Νάξο. Στο σημείο αυτό υπάρχει μικρή εκκλησία από πολλά χρόνια πριν τη διάνοιξη των σημερινών δρόμων, αφιερωμένη στην Ύψωση του Σταυρού, όπου και το όνομα της διασταύρωσης. Η θέση της εκκλησίας είναι μοναδική, καθώς μπορεί κανείς να διακρίνει τμήμα της ανατολικής, αλλά και της δυτικής ακτής της Νάξου, την Πάρο και τις Μικρές Κυκλάδες. Έπειτα συνεχίζουμε μέσω Κινιδάρου για να δούμε το άγαλμα του Κούρου που βρίσκεται κοντά στο χωριό Μέλανες, στη θέση Φλεριό. Το άγαλμα είναι μισοτελειωμένο και κείτεται στο έδαφος, ακριβώς όπως το παράτησανε οι τεχνίτες της περιοχής. Το μήκος του φτάνει τα 6,4 μέτρα και χρονολογείται περίπου στον 6ο αιώνα π.Χ. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ μετάβαση στην Χώρα. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα (29/9): ΝΑΞΟΣ-ΠΑΤΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας και τις αποσκευές μας, θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο, για τη Χώρα της Νάξου όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια τελευταία βόλτα, για αγορές αναμνηστικών δώρων, τοπικών γλυκισμάτων και μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που αναχωρεί το απόγευμα για το λιμάνι του Πειραιά. Αποχαιρετώντας το νησί και καθώς το πλοίο αναχωρεί το βλέμμα μας μαγνητίζεται στο Κάστρο της Χώρας και την επιβλητική Πορτάρα, έτσι ακριβώς, όπως τη στιγμή που φτάσαμε. Άφιξη στον Πειραιά και αναχώρηση για την Πάτρα. Άφιξη στην Πάτρα με ενδιάμεση στάση στο δρόμο. Άφιξη στην Πάτρα.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 225€/ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ Ή ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν για την υλοποίηση του προγράμματος με έμπειρο οδηγό του γραφείου μας.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στη Νάξο (σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια),  με πρωινό.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Νάξος – Πειραιάς σε οικονομική θέση.
 • Αρχηγός – Συνοδός.
 • Ασφάλεια ευθύνης διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια.
 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Ό,τι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Δηλώσεις συμμετοχών/κράτηση θέσεων με προκαταβολή 50% του ποσού έως 31/8/2019 και εξόφληση έως 14/9/2019

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

 

 

 

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ-ΟΧΡΙΔΑ

25-28/10/2019

 

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 07:00 από το γραφείο μας για Καστοριά, με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ, ξεκούραση και το μεσημεριανό μας φαγητό. Άφιξη στην  Καστοριά, μια πόλη με πλούσια ιστορία ανά τους αιώνες που καταφέρνει να διατηρεί αλώβητο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Στις γειτονιές Απόζαρι και Ντολτσό, στέκονται αγέρωχα τα καστοριανά αρχοντικά που χτίστηκαν γύρω στο 17ο & 18ο αιώνα και αποτελούν τους αυτόπτες μάρτυρες της οικονομικής ακμής των Καστοριανών γουνοποιών. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το  βράδυ  ελεύθερο  για  βόλτα  στην  πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τις Πρέσπες, για να  επισκεφθούμε  το  νησάκι  Άγιος  Αχείλιος ή Χαΐλλι, την  νησίδα που βρίσκεται στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας. Φεύγοντας  από  την  μικρή  Πρέσπα  συνεχίζουμε  για  το  χωριό  Ψαράδες  στις  όχθες  της  Μεγάλης  Πρέσπας. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Έπειτα συνεχίζουμε  για τη  Φλώρινα  όπου θα έχουμε χρόνο για  βόλτα  στο  κέντρο  της  πόλης  και για καφέ. Στη  συνέχεια  θα επιστρέψουμε  στην  Καστοριά,  στο  ξενοδοχείο  μας. Ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Οχρίδα. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να θαυμάσουμε το τοπίο της λίμνης, να δούμε την πόλη και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη  συνέχεια  θα επιστρέψουμε  στην  Καστοριά,  στο  ξενοδοχείο  μας. Ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας και τις αποσκευές μας, αναχωρούμε  από  το  ξενοδοχείο με τις καλύτερες εντυπώσεις με προορισμό την πόλη μας, την Πάτρα  με  ενδιάμεσες  στάσεις στο δρόμο για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Πάτρα το βραδάκι.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 150€ / άτομο (σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια)

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας και έμπειρος οδηγός.
 • Διαμονή τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Καστοριά με πρωινό.
 • Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α

 

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Απαραίτητη η ελληνική ταυτότητα Νέου Τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες) ή Διαβατήριο.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:  Προκαταβολή του 50% του συνολικού ποσού μέχρι τις 28/9

και εξόφλησή του μέχρι τις 12/10

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ