Rania ToursRania Tours
Forgot password?

Πολυήμερες εκδρομές

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΝΑΞΟΣ

24-27/9/2020

 1η ημέρα (24/9): ΠΑΤΡΑ-ΝΑΞΟΣ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 02:30 τα ξημερώματα για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο που αναχωρεί για τη Νάξο. Άφιξη στη Νάξο, αποβίβαση και ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και ξεκούραση. Το βράδυ αναχώρηση για βόλτα στη Χώρα του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα (25/9): ΝΑΞΟΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για μια πρώτη γνωριμία με το νησί που μας φιλοξενεί. Θα επισκεφθούμε την Πορτάρα που είναι το σήμα κατατεθέν της Νάξου. Είναι μια τεράστια μαρμάρινη πύλη, υπόλειμμα ενός ναού του Απόλλωνα του 530 π.Χ., που έμεινε ημιτελής στην κατασκευή του. Αποτελείται από 4 κομμάτια μαρμάρου βάρους 20 τόνων. Βρίσκεται πάνω στο νησάκι «Παλάτια» στην είσοδο του λιμανιού της Νάξου. Στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Ενετικό Κάστρο της Χώρας της Νάξου όπου το τείχος του εφάπτεται με τους τοίχους των περιμετρικών σπιτιών. Ο μεσαιωνικός οικισμός δεν ήταν μόνο τόπος κατοικίας αλλά και διοικητικό, εκπαιδευτικό και θρησκευτικό κέντρο των Ενετών κατακτητών. Στο κέντρο της τειχισμένης πόλης η κεντρική πλατεία με την καθολική μητρόπολη και τα ερείπια του κεντρικού πύργου που η παράδοση θέλει να είναι το παλάτι του Σανούδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και χαλάρωση. Προαιρετικό γεύμα στα όμορφα παραθαλάσσια ταβερνάκια. Το βράδυ μετάβαση στη Χώρα. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα (26/9): ΝΑΞΟΣ (ΜΙΚΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για να κάνουμε το μικρό Γύρο του νησιού. Πρώτη μας στάση, το ιερό της Δήμητρας, ένας καλά διατηρημένος ναός, στην περιοχή Γύρουλας.  Συνεχίζουμε για το Σαγκρί, γνωστό για την αρχιτεκτονική του. Συνεχίζουμε για το χωριό Δαμαλάς όπου υπάρχουν δύο παραδοσιακά μνημεία, το παλαιό ελαιοτριβείο και το παραδοσιακό αγγειοπλαστείο. Έπειτα θα επισκεφθούμε το χωριό Χαλκί, το παλαιό κέντρο του νησιού. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα πλακόστρωτα υπέροχα στενά με τα παλαιά νεοκλασικά σπίτια και το υπέροχο αποστακτήριο – Μουσείο κίτρου, του παραδοσιακού ποτού της Νάξου. Ακολουθεί στάση στο χωριό Μονή και στο Βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας της Δροσιανής, μια από τις αρχαιότερες εκκλησίες των Βαλκανίων. Συνεχίζουμε,  για το “μαρμάρινο χωριό” την Απείρανθο, το στολίδι της ορεινής Νάξου, που ξεχωρίζει για την εξαίσια αρχιτεκτονική της μορφή που διατηρείται ανέπαφη από τα ενετικά χρόνια, αλλά και για το γλωσσικό ιδίωμα των κατοίκων, τα ήθη και τα έθιμά τους. Ένα αυθεντικό χωριουδάκι με γραφικά καλντερίμια, εντυπωσιακά σπίτια, τα περισσότερα φτιαγμένα από μάρμαρο. Το χωριό διαθέτει και τρία μουσεία. Ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη στα μουσεία και μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας περνώντας από Σταυρό Κεραμωτής που αποτελεί τη μεγαλύτερη οδική διασταύρωση στην ορεινή Νάξο. Στο σημείο αυτό υπάρχει μικρή εκκλησία από πολλά χρόνια πριν τη διάνοιξη των σημερινών δρόμων, αφιερωμένη στην Ύψωση του Σταυρού, όπου και το όνομα της διασταύρωσης. Η θέση της εκκλησίας είναι μοναδική, καθώς μπορεί κανείς να διακρίνει τμήμα της ανατολικής, αλλά και της δυτικής ακτής της Νάξου, την Πάρο και τις Μικρές Κυκλάδες. Έπειτα συνεχίζουμε μέσω Κινιδάρου για να δούμε το άγαλμα του Κούρου που βρίσκεται κοντά στο χωριό Μέλανες, στη θέση Φλεριό. Το άγαλμα είναι μισοτελειωμένο και κείτεται στο έδαφος, ακριβώς όπως το αφήσανε οι τεχνίτες της περιοχής. Το μήκος του φτάνει τα 6,4 μέτρα και χρονολογείται περίπου στον 6ο αιώνα π.Χ. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ μετάβαση στην Χώρα. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα (27/9): ΝΑΞΟΣ-ΠΑΤΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας και τις αποσκευές μας, θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο, ώστε να επιβιβαστούμε στο πλοίο που αναχωρεί το για το λιμάνι του Πειραιά. Αποχαιρετώντας το νησί και καθώς το πλοίο αναχωρεί το βλέμμα μας μαγνητίζεται στο Κάστρο της Χώρας και την επιβλητική Πορτάρα, έτσι ακριβώς, όπως τη στιγμή που φτάσαμε. Άφιξη στον Πειραιά και αναχώρηση για την Πάτρα. Άφιξη στην Πάτρα με ενδιάμεση στάση στο δρόμο.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 240€/ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ Ή ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

* Σε όλες μας τις εκδρομές η πληρότητα των λεωφορείων μας θα εναρμονίζεται ανάλογα με το ποσοστό της ισχύουσας νομοθεσίας την αντίστοιχη περίοδο

* Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή σας στην εκδρομή να έχετε μαζί σας μάσκα

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

  • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν για την υλοποίηση του προγράμματος με έμπειρο οδηγό του γραφείου μας.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στη Νάξο (σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια),  με πρωινό.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Νάξος – Πειραιάς σε οικονομική θέση.
  • Αρχηγός – Συνοδός.
  • Ασφάλεια ευθύνης διοργανωτή.
  • Φ.Π.Α.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια.
  • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
  • Ό,τι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

Δηλώσεις συμμετοχών/κράτηση θέσεων με προκαταβολή 50% του ποσού έως 31/8/2020 και εξόφληση έως 16/9/2020

  

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ