Rania ToursRania Tours
Forgot password?

Πολυήμερες εκδρομές

ΚΕΡΚΥΡΑ

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 

14-17/6/2019

1η ημέρα: Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας για την Ηγουμενίτσα με ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα όπου θα επιβιβαστούμε στο  καράβι που αναχωρεί για Κέρκυρα . Άφιξη στην Κέρκυρα, στο νησί των Φαιάκων και μετάβαση το ξενοδοχείο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το κέντρο της πόλη και θα περιπλανηθούμε στα σοκάκια της. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και προαιρετικά  φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

2η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το Αχίλλειο, μία από τις γνωστές βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας που βρίσκεται στον οικισμό Γαστούρι, περίπου 10 χλμ. από την πόλη. Χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Κανόνι, όπου προσφέρει μια μαγευτική θέα προς το νησάκι με την Παναγία της Βλαχέρνας, που ενώνεται με μια υπερυψωμένη λωρίδα γης, ενώ στο βάθος δεσπόζει ο θρυλικός καταπράσινος βράχος. Επίσης μπορούμε να θαυμάσουμε το Ποντικονήσι. Ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Παλαιοκαστρίτσα, για να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα το υπέροχο τοπίο που προσφέρει ο μαγευτικός κολπίσκος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Κάστρο και το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχο του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τις Μπενίτσες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μετά το πρωινό θα πάρουμε τις αποσκευές μας από το ξενοδοχείο και θα μεταβούμε στο κέντρο για μία τελευταία βόλτα για ψώνια. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι που αναχωρεί για Ηγουμενίτσα. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και αναχώρηση για Πάτρα με ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ και φαγητό. Άφιξη στην Πάτρα το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 220€/ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ/ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρος οδηγός του γραφείου μας.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα με πρωινό.
 • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Συνοδός-Αρχηγός.
 • ΦΠΑ.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια.
 • Ό,τι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ    ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

 

 

ΠΑΤΜΟΣ

6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΠΑΤΜΟΣ
26/6 – 1/7/2019

 

 «Πάτμος, ένα νησί ευλογημένο  απ’το Θεό και απ’τη φύση…»

 

1η ημέρα (26/6): Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 13:30 με προορισμό τον Πειραιά, με ενδιάμεση στάση στο δρόμο. Άφιξη στο Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 18:00.  Άφιξη στην Πάτμο και μεταφορά στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.

2η ημέρα (27/6): Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. Το Σπήλαιο βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και πρόκειται για τη μικρή σπηλιά στην οποία έζησε για δύο χρόνια ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, κατά τα έτη 95-97 μ.χ., όταν εξορίστηκε στο νησί.  Μέσα σε αυτή την σπηλιά άκουσε τη φωνή του Κυρίου και έγραψε το θεόπνευστο βιβλίο, την Αποκάλυψη. Το Σπήλαιο περιβάλλεται από το μοναστικό συγκρότημα, που κτίστηκε τον 17ο αιώνα και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του, σε βάθος 4 μέτρα περίπου. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια, που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο, συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας, που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου. Το εκκλησάκι αυτό λέγεται ότι το έκτισε ο Όσιος Χριστόδουλος. Στο εσωτερικό του Σπηλαίου θα δούμε το Σταυρό που χαράχθηκε, σύμφωνα με την Ιερή Παράδοση, από τον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή, την τριπλή σχισμή στην οροφή της σπηλιάς απ΄όπου ακουγόταν η φωνή, που είπε στον Ιωάννη να γράψει την Αποκάλυψη, καθώς και το σημείο, όπου ο Ιωάννης ξάπλωνε για να κοιμηθεί. Ο Ιωάννης υπαγόρευε την Αποκάλυψη στον μαθητή του  Πρόχορο. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου. Το καστρομονάστηρο αυτό είναι ένα μοναδικό μνημείο της Ορθοδοξίας. Δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένο στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, τη Σκάλα. Η Μονή κτίστηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο, στον οποίο είχε παραχωρηθεί το νησί από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Α’. Εντός των τειχών του Μοναστηρίου θα δούμε τον Βυζαντινό Ναό του Αγίου  Ιωάννου, ο οποίος κοσμείται με σημαντικές τοιχογραφίες, που ανήκουν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού. Ο Ναός έχει 2 παρεκκλήσια. Το ένα είναι αφιερωμένο στον Όσιο Χριστόδουλο, του οποίου τα λείψανα φυλάσσονται στην λειψανοθήκη του Ναού και το δεύτερο είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Επίσης άξιο επίσκεψης είναι το μουσείο της Μονής. Συνεχίζουμε νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού για την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να αλλάξουμε και άμεση αναχώρηση για την παραλία Μελόι, για φαγητό και μπάνιο. Η Μελόι είναι μια ήσυχη παραλία, κοντά στη Σκάλα, με μεγάλα αλμυρίκια σε όλο το μήκος της παραλίας που δημιουργούν εξαιρετική σκιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα (28/6): Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε προαιρετικά για εκδρομή με καραβάκι στους Λειψούς. Άφιξη στους Λειψούς και  στον Ι.Ν. Παναγίας του Χάρου. Ο Ναός είναι τρισυπόστατος, χτισμένος σε ρυθμό βυζαντινό. Τον διακρίνει ο χαμηλός τρούλος, τα ακανόνιστα τόξα, που γι’ αυτό αισθητοποιούν μια ασυνήθιστη γοητεία, τα λιγοστά και στενόμακρα παράθυρα, που το φειδωλό φως τους υποβάλλει τον προσκυνητή. Το διάβα των αιώνων άφησε ανέπαφη την εκκλησία, ενώ ερήμωσε τα γύρω κελιά των μοναχών. Μα σεβάστηκε το ιερό κειμήλιό τους, την πρωτότυπη και θαυματουργική εικόνα της “Παναγίας του Χάρου”. Πρωτοτυπία στην εικόνα δίνει το γεγονός ότι η Παναγία ιστορείται να κρατά το Χριστό όχι ως βρέφος, αλλά κρεμάμενο νεκρό στο Σταυρό του μαρτυρίου. Και επειδή οι έννοιες νεκρός και Χάρος σχετίζονται, η εικόνα, και γενικότερα η εκκλησία, ονομάστηκε «Παναγία του Χάρου». όπου θα έχουμε ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα βόλτα και φαγητό στους Λειψούς. Επιστροφή το απόγευμα στη Σκάλα. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα (29/6): Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή  Ευαγγελισμού  Μητρός  του Αγαπημένου. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο. Αποτελείται από το ναό της Ευαγγελίστριας και έχει ένα τριώροφο αμυντικό πύργο, όπου  βρίσκονται τα παρεκκλήσια του Αγίου Λουκά και του Αγίου Αντωνίου. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στο Ιερό Κάθισμα του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού, στα λεγόμενα Λουκάκια της Πάτμου, που είναι ένα μεγάλο ξεχωριστό προσκύνημα και Ησυχαστήριο, έργο και κόπος του αγίου Καθηγούμενου και Εξάρχου του νησιού. Έπειτα θα μεταβούμε στην όμορφη παραλία Άγριο Λιβάδι ή Αγριολίβαδο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο, καφέ και φαγητό. Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο μας.  Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα (30/6): Εκκλησιασμός, πρωινό  και  τα  τελευταία  ψώνια στο πανέμορφο νησί της Πάτμου. (υπάρχει δυνατότητα παραμονής έως τις 19:00 στο  ξενοδοχείο μας, με επιπλέον επιβάρυνση.) Συγκέντρωση στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο  που αναχωρεί από την Πάτμο για Πειραιά στις 23:55.

6η ημέρα (1/7): Άφιξη στον Πειραιά το πρωί. Αποβίβαση από το πλοίο και επιβίβαση στο πούλμαν για να επιστρέψουμε στη Πάτρα μετά από ενδιάμεση στάση.

 

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 240€ /ATOMO  (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ Ή ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρος οδηγός του γραφείου μας.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση από  το  λιμάνι του Πειραιά προς το  λιμάνι  της Πάτμου και  επιστροφή.
 • Διαμονή (4 διανυκτερεύσεις) σε ξενοδοχείο  στη περιοχή  της  Σκάλας με  πρωινό.
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:

 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Το εισιτήριο του καραβιού για την προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς (14-17€).
 • Επιβάρυνση για τη προαιρετική παραμονή στο ξενοδοχείο έως τις 19:00 (την τελευταία ημέρα) σε δίκλινα  δωμάτια.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:  Προκαταβολή του 50% του συνολικού ποσού μέχρι τις 25/5 και εξόφλησή του μέχρι τις 15/6

 

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

ΣΥΡΟΣ

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΥΡΟΣ
25-28/7/2019

 

1η ημέρα (25/7): ΠΑΤΡΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΥΡΟΣ
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 03:00 από το γραφείο μας για το λιμάνι του Πειραιά με ενδιάμεση στάση στο δρόμο. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 07:30 για την “Αρχόντισσα του Αιγαίου”, τη Σύρο. Αποβίβαση από το καράβι και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το απόγευμα αναχώρηση για την Ερμούπολη όπου θα επισκεφθούμε την εντυπωσιακή εκκλησία του Άγ. Νικολάου να ξεχωρίζει και το μοναδικό Δημαρχείο στην Μαρμάρινη πλατεία Α. Μιαούλη, όπου βρίσκεται και ο ανδριάντας του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα (26/7): ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Αναχώρηση μετά το πρωινό για το γύρο του νησιού, ξεκινώντας την επίσκεψή μας από την Ντελαγράτσια ή Ποσειδωνία με τις όμορφες επαύλεις και συνεχίζουμε για Μέγα Γιαλό-Βάρη-Αζόλιμνο.  Έπειτα θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου θα θαυμάσουμε την ομώνυμη αυθεντική εικόνα του EL GRECO και το Θέατρο Απόλλων (μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου). Συνεχίζουμε για το Γαλησσά όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και καταλήγουμε στο Φοίνικα, φυσικό λιμάνι του νησιού με χρυσή αμμουδιά, όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην Ερμούπολη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περιπλανηθούμε στα σοκάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα (27/7): ΚΙΝΙ-ΑΝΩ ΧΩΡΑ
Αναχώρηση μετά το πρωινό για την Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας, η οποία δεσπόζει εντυπωσιακά στο λόφο του Κινίου από το 1900 και λούζεται καθημερινά από το μοναδικό σε ομορφιά και αρμονία χρωμάτων ηλιοβασίλεμα. Κτισμένη από τον Υδραίο Γέροντα Ιωακείμ Πολίτη, η Μονή αποτελεί ένα ανεκτίμητο κόσμημα για το νησί της Σύρου. Έπειτα θα πάμε στην Άνω Χώρα, όπου κυριαρχεί έντονα ο μεσαιωνικός χαρακτήρας. Στην κορυφή δεσπόζει ο Σαν Τζώρτζης. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Κίνι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο σε μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Ερμούπολη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα (28/7): ΣΥΡΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΤΡΑ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας και τις αποσκευές μας από το ξενοδοχείο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια τελευταία βόλτα, για αγορές αναμνηστικών δώρων και τοπικών γλυκισμάτων. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 16:00 για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη και αναχώρηση για την Πάτρα. Άφιξη στην Πάτρα με ενδιάμεση στάση στο δρόμο. Άφιξη στην Πάτρα.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 240€ / άτομο (σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο)

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρος οδηγός του γραφείου μας.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Σύρο με πρωινό.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Σύρος – Πειραιάς σε οικονομική θέση.
 • Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια.
 • Ό,τι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:  Προκαταβολή του 50% του συνολικού ποσού μέχρι τις 29/6
και εξόφλησή του μέχρι τις 13/7

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

 

ΝΙΣ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΠΡΑΓΑ-ΜΕΣΤΡΕ-ΑΝΚΟΝΑ

11ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΝΙΣ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ
ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΠΡΑΓΑ-ΜΕΣΤΡΕ-ΑΝΚΟΝΑ

13-23/8/2019

 

1η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ- ΝΙΣ (13/8):  Αναχώρηση στις 06:00 από το γραφείο μας για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, γεύμα, καφέ. Άφιξη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος διαβατηρίων/ταυτοτήτων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της ΝΙΣ. Άφιξη στη ΝΙΣ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ, ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (14/8): Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Η διαδρομή μας από τη ΝΙΣ, προσπερνώντας την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ, το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ και το ΝΟΒΙΣΑΝΤ, μας οδηγεί στα σύνορα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και την πόλη του ΣΕΓΚΕΤ. Το απόγευμα το ΠΑΡΙΣΙ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, η πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ (15/8): Μετά το πρωινό σύντομη περιήγηση – γνωριμία με το «Μαργαριτάρι του Δούναβη» και συνεχίζουμε το ταξίδι μας από μία αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή που οδηγεί στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την ΚΡΑΚΟΒΙΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) (16/8): Την αποκαλούν στολίδι της Πολωνίας και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων. Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την κεντρική πλατεία με την παλαιά υφασματαγορά και την πινακοθήκη στον πρώτο όροφο με έργα Πολωνών ζωγράφων του 14ου και 20ου αιώνα. Το μνημείο του ποιητή «ΜΙΣΚΕΒΙΤΣ», με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του, που συμβολίζουν την πατρίδα, την επιστήμη, την αξία και την ποίηση. Ακολουθεί επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας «MARIACKI» μνημειακής γοτθικής κατασκευής, με το φύλακα τρομπετιστή στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε με το μεσαιωνικό, κάστρο, «παλαιά τείχη της Κρακοβίας» που κυριαρχείται από το ωραίο πάρκο «ΠΛΑΝΤΥ» που δημιουργήθηκε μετά το γκρέμισμα του κάστρου στις αρχές του 14ουαιώνα και από το οποίο διασώζονται σήμερα μόνο τρεις πύργοι. Ακόμη η «ΠΥΛΗ ΦΛΟΡΙΑΝΣΚΑ», το κολλέγιο «MAIUS» και η «ΓΟΤΘΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ», όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, μαζί με το Βασιλικό Πύργο, δεσπόζουν της πόλεως από το λόφο ΒΑΒΕΛ που υψώνεται πάνω από τον ποταμό ΒΙΣΤΟΥΛΑ. Στη συνέχεια, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ (17/8): Πρωινή αναχώρηση για την πολωνική πρωτεύουσα με δύο όμως σημαντικούς σταθμούς στη διαδρομή μας. Το παγκοσμίως γνωστό μνημείο του BIRKENAU στο ΑΟΥΣΒΙΤΣ, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου θα γνωρίσουμε από κοντά, μια εμπειρία που συγκλονίζει. Η διαδρομή μας προς ΒΑΡΣΟΒΙΑ συνεχίζεται με στάση στο CZESTOCHOWA, για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «ΓΙΑΣΝΑ ΓΚΟΡΑ». Μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της ΠΟΛΩΝΙΑΣ, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑΣ, η αγιογραφία χρονολογείται από το 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΝΑΖΑΡΕΤ. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στη ΒΑΡΣΟΒΙΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) (18/8): Ξεκινάμε τη γνωριμία μας από την παλαιά πόλη και τα Βασιλικά ανάκτορα. Το ROYAL CASTLE Γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα, το βλέπουμε σήμερα στην ανακαινισμένη ΜΠΑΡΟΚ μορφή του. Το παλάτι WILNAOW, γνωστό και σα «ΜΙΚΡΕΣ ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ» με τις άριστα διατηρημένες αίθουσες, έπιπλα εποχής, πορσελάνες και πορτραίτα, περιβάλλεται από το πάρκο της εγγλέζικης κηποτεχνικής. Τέλος, το πάρκο «LAZIENKI» από τα ωραιότερα της ΕΥΡΩΠΗΣ κατασκευάστηκε το 1766 από τον τελευταίο Βασιλιά της Πολωνίας, και μέσα βρίσκεται το «ΠΑΛΑΤΙ της ΛΙΜΝΗΣ» με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτρέτων και τη μεγάλη τραπεζαρία όπου λάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το μνημείο του Κοπέρνικου, κ.α. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ –ΠΡΑΓΑ (19/8): Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της ΠΡΑΓΑΣ. Με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή για προαιρετικό γεύμα και ξεκούραση, θα καταλήξουμε το βράδυ σε ξενοδοχείο της πόλης για δείπνο, περιπάτους γνωριμίας και διανυκτέρευση

8η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) (20/8): Πρωινό και αρχίζουμε αμέσως την ξενάγηση της πόλης, από την ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ με το μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΒΙΤΟΥ, κατηφορίζουμε στη συνέχεια από το στενάκι των Αλχημιστών, για να συναντήσουμε το Ναό του Αγίου Γεωργίου, καθώς και τη γέφυρα του ΚΑΡΟΛΟΥ και να καταλήξουμε στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ με το ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΪ, την οδό Παρισίων και την ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ και τέλος ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΤΣΕΧ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ-ΜΕΣΤΡΕ/ΠΑΝΤΟΒΑ (21/8): Μετά το πρωινό αναχώρηση μέσω των πανέμορφων τοπίων της Αυστρίας, με ανάλογες στάσεις στη διαδρομή, για την Ιταλία και την περιοχή του ΜΕΣΤΡΕ/ΠΑΝΤΟΒΑ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΣΤΡΕ/ΠΑΝΤΟΒΑ-ΑΝΚΟΝΑ (ΠΛΟΙΟ) (22/8): Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ όπου το μεσημέρι θα επιβιβασθούμε στο πλοίο για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλω.

11η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ (23/8): Άφιξη στην ΠΑΤΡΑ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 790€/ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ Η ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

 

ΣΤΗ ΤΙΜΗ  ΣΥΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής και έμπειρος οδηγός για την υλοποίηση του προγράμματος.
 • Μία διανυκτέρευση στη ΝΙΣ, μία διανυκτέρευση στη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, δύο διανυκτερεύσεις στη ΚΡΑΚΟΒΙΑ, δύο διανυκτερεύσεις στη ΒΑΡΣΟΒΙΑ, δύο διανυκτερεύσεις στην ΠΡΑΓΑ και μία διανυκτέρευση στο ΜΕΣΤΡΕ / ΠΑΝΤΟΒΑ σε ξενοδοχεία 3* – 4* με πρωινό.
 • 9 δείπνα.
 • Όλοι οι δημοτικοί φόροι.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες εξωτερικές καμπίνες Ανκόνα-Πάτρα με SFF/ANEK.
 • Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ξεναγός για τις ξεναγήσεις των πόλεων στην Κρακοβία, τη Βαρσοβία και την Πράγα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 29/6/2019 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟ 30% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΩΣ 27/7/2019

 

 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ) Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.
 • ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ: 1€ 4,3 zloti

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ