Rania ToursRania Tours
Forgot password?

3ήμερες Εκδρομές

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ

ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ
9-11/3/2019

 

1η ημέρα Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 08:00 για τα Τρίκαλα, με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και καφέ. Άφιξη στην πόλη των Τρικάλων για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Έπειτα θα κατευθυνθούμε στον τελικό μας προορισμό, την Καλαμπάκα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας  θα αναχωρήσουμε από  το  ξενοδοχείο για την Πύλη Τρικάλων. Πρώτος σταθμός λίγο έξω από το χωριό Πύλη, για να θαυμάσουμε το πέτρινο μονότοξο γεφύρι της. Συνεχίζουμε για το Περτούλι, ένα όμορφο χωριό της περιοχής με τα πέτρινα σπίτια και μεταλλικές στέγες. Έπειτα θα επισκεφτούμε το ελατοσκέπαστο χωριό Ελάτη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό, βόλτα και για αγορές τοπικών προϊόντων. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, στην Καλαμπάκα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο, με τις αποσκευές μας, με προορισμό τους “ιερούς βράχους” των Μετεώρων, τα “κυκλώπεια” βράχια που σε πείσμα του χρόνου στέκουν όρθια αιώνες τώρα. Εκεί θα επισκεφθούμε την Ιερά Μόνη Βαρλαάμ, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προσκύνημα. Οι πρώτοι ασκητές για να ανέβουν πάνω στο βράχο χρησιμοποίησαν σκαλωσιές, πάνω σε δοκάρια που τα βάζανε σε τρύπες που είχε ο βράχος. Ο πρώτος κτήτορας της Μονής ήταν ο μοναχός Βαρλαάμ ο οποίος στα 1350 μΧ έκτισε πάνω μερικά κελιά και ένα ναό στο όνομα των Τριών Ιεραρχών. Έπειτα θα επιστρέψουμε στην Καλαμπάκα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό και προαιρετικά μπορούμε να επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα με τις απαραίτητες στάσεις στο δρόμο για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Πάτρα το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 110€ /ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 40€/ ΑΤΟΜΟ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ)

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρος οδηγός του γραφείου μας.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Καλαμπάκα σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό.
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (είσοδος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών: τιμή γκρουπ: 4€/άτομο).
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

 

 

ΚΟΖΑΝΗ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΚΟΖΑΝΗ

9-11/3/2019

 

1η ημέρα Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 08:00 για την Κοζάνη, με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, καφέ και φαγητό. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη, όπου θα παρακολουθήσουμε και θα συμμετέχουμε στα αποκριάτικα δρώμενα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον τελικό μας προορισμό, την Κατερίνη όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας  θα αναχωρήσουμε από  το  ξενοδοχείο για την Κοζάνη. Άφιξη στην Κοζάνη, για να συμμετέχουμε στο ξακουστό Καρναβάλι της Κοζάνης. Τη Μεγάλη Αποκριά γίνεται παρέλαση αρμάτων. Εκεί φαίνεται το Κοζανίτικο χιούμορ, η καυστική σατυρική διάθεση και η πνευματώδης κριτική για κάθε επίκαιρο θέμα. Το βράδυ της Αποκριάς, μετά την απογευματινή παρέλαση αρμάτων, ανάβουν σε κάθε γειτονιά οι «φανοί. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Κατερίνη όπου θα δούμε να αναβιώνουν τα τοπικά έθιμα όπως είναι το «Κάψιμο του Φανού» και το «Παραδοσιακό Γαϊτανάκι». Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο, με τις αποσκευές μας, για να γιορτάσουμε τα κούλουμα στην Παραλία της Κατερίνης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα με τις απαραίτητες στάσεις στο δρόμο για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Πάτρα το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 110€ /ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

 

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρος οδηγός του γραφείου μας.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Κατερίνη σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό.
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

 

 

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-ΓΥΘΕΙΟ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΓΥΘΕΙΟ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ
23-25/3/2019

 

1η ημέρα: Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 08:00 για τη Μονεμβασιά με ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ. Άφιξη στη Μονεμβασιά όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Μετά το γεύμα θα αναχωρήσουμε για τo ξενοδοχείο μας στο Γύθειο. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Mετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη μεσαιωνική καστροπολιτεία, Μονεμβάσια ή Μονεμβασία, Μαλβάζια, Μαλβαζούϊ, Μικρό Γιβραλτάρ, ή Βράχος . Το 375 μΧ. αποκόπηκε από την Λακωνία, μετά από έναν τρομερό σεισμό, και πήρε τη μορφή που βλέπουμε σήμερα, όπως ακριβώς συνέβη και με την Ελαφόνησο νοτιότερα. Κατά τον μεσαίωνα κατοικήθηκε, οχυρώθηκε και γνώρισε μεγάλη ακμή. Περιτριγυρισμένη από ορμητήρια πειρατών και κουρσάρων η Μονεμβασιά δεν θα επιβίωνε χωρίς τον βράχο. Αρχικά θα επισκεφτούμε την Κάτω πόλη. Είναι κτισμένη δίπλα στην θάλασσα, στην νοτιοανατολική πλευρά του Βράχου, με άριστα συντηρημένα και αναπαλαιωμένα κτίσματα από μια μοναδική ελληνική αρχιτεκτονική με άρωμα Αιγαίου και πέτρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την  Άνω Πόλη, που είναι κτισμένη στην πάνω πλευρά του βράχου, με θέα, από ψηλά, το Μυρτώο πέλαγος. Αποτελεί απόρθητο φυσικό οχυρό, με αρκετά χαλάσματα αλλά και ελάχιστα κτίσματα να διασώζονται ως σήμερα. Το ανέβασμα γίνεται περπατώντας μέσα από την κάτω πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3ηημέρα:Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε με τις αποσκευές μας για τα σπήλαια του Διρού, η ύπαρξη των οποίων είναι γνωστή από το 1950 που το ζεύγος Πετροχείλου τα εξερεύνησε. Θεωρούνται ως ένα από τα ομορφότερα σπήλαια λιμνών του κόσμου, αποτελούνται από σταλακτίτες και σταλαγμίτες, οι σχηματισμοί των σταλακτιτών μοιάζουν με λευκές κολώνες που βγαίνουν μέσα από το νερό. Μια διαδρομή δαιδαλώδη, τα πανέμορφα σκηνικά αφήνουν τον επισκέπτη άφωνο. Στη συνέχεια  θα πάρουμε το δρόμο της με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Πάτρα το βραδάκι.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 120€/ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ/ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρος οδηγός του γραφείου μας.
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στο Γύθειο με πρωινό.
 • Συνοδός-Αρχηγός.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 • Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια.
 • Ό,τι  ρητά  αναφέρεται σαν προαιρετικό.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

 

 

 

 

ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ-Ι.Ν.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ-Ι.Ν.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ
23-25/3/2019

 

1η ημέρα (23/3): Συγκέντρωση και αναχώρηση 06:00 από το γραφείο μας για τις Σέρρες και για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και από εκεί συνεχίζουμε για Σαντάνσκι, με τις ενδιάμεσες απαραίτητες στάσεις καθ’ όδον για καφέ, ξεκούραση και μεσημεριανό φαγητό. Άφιξη στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Αφού κάνουμε τις αγορές μας στα duty free Βουλγαρίας, περάσουμε το σύντομο συνοριακό έλεγχο, συνεχίζουμε για το Σαντάνσκι όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Το Σαντάνσκι είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε κοιλάδα στους πρόποδες των Ορέων Πιρίν, στις όχθες του Ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα, έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιαν Σαντάνσκι. Η πόλη βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση, με ήπιο προς ζεστό κλίμα και σχετικά πολλές ιαματικές πηγές, που το καθιστούν πολύ δημοφιλή προορισμό για ανάπαυση και αναψυχή. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το βράδυ ελεύθερο για να γνωρίσουμε τη νυκτερινή ζωή της πόλης που μας φιλοξενεί. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα (24/3):Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το μεγαλύτερο και διασημότερο Ορθόδοξο μοναστήρι στη Βουλγαρία, το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, ή αλλιώς Μοναστήρι της Ρίλα που είναι το πιο σημαντικό και επιβλητικό αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την διακόσμηση και τα δωμάτια της Μονής. Βρίσκεται στα Όρη Ρίλα, σε ύψος 1.147 μέτρων και 117 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Σόφιας, στη βαθειά κοιλάδα του ποταμού Ρίλσκα. Έχει πάρει το όνομα από τον ιδρυτή του, τον ερημίτη Ιωάννη (Ιβάν) της Ρίλα (876 – 946 μ.Χ). Ο ερημίτης ζούσε, στην πραγματικότητα, σε μια σπηλιά χωρίς υλικά αγαθά κοντά στο μοναστήρι, το οποίο χτίστηκε από τους μαθητές του. Τα λείψανά του φυλάσσονται στη μονή. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της Βουλγαρίας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Μετά το προσκύνημα θα επιστρέψουμε στο Σαντάνσκι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη. Θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο γιγαντιαίος πλάτανος 500 ετών δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Το υγρό στοιχείο είχε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στη ζωή της πόλης και σήμερα αναβλύζουν ιαματικές πηγές τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα (25/3): Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πόλη μας αφού πρώτα κάνουμε μια στάση στη Λίμνη Κερκίνη για καφέ και ξεκούραση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά που βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά για προσκυνήσουμε τη θαυματουργή , εφέστια εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο ίδιος ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Πάτρα.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 130€ / άτομο (σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια).

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:.

 • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας και έμπειρος οδηγός.
 • Διαμονή – δύο (2) διανυκτερεύσεις – σε ξενοδοχείο 4* στο Σαντάνσκι με πρωινό.
 • Αρχηγός – Συνοδός.
 • Ασφάλεια Ευθύνης Διοργανωτή.
 • Φ.Π.Α.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!!! ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ) Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ